Contact opnemen?085 06 06 069

Meldpunt burnpits open

04/02/2019

Via www.defensiemeldpuntburnpits.nl zijn vanaf vandaag gezondheidsklachten te melden, die mogelijk veroorzaakt zijn door rook van burnpits. In deze kuilen werd in missiegebieden, zoals Afghanistan, allerlei afval verbrand. Het meldpunt is ook bereikbaar via: 06-58 07 66 47.

Het meldpunt is bij het onafhankelijke Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) ondergebracht.

Medisch geheim
Defensie heeft nog geen inzicht in de omvang en aard van gezondheidsklachten. Dat komt doordat gezondheidsklachten, die zijn opgenomen in medische dossiers, onder medisch geheim vallen. Defensie kan die informatie dus niet bij een huisarts of militaire arts opvragen.

(Voormalig) defensiepersoneel kan bij het meldpunt terecht met gezondheidsklachten die vermoedelijk het gevolg zijn van burnpitgassen. Het meldpunt is ook bedoeld om andere informatie aan door te geven die helpt de gevolgen van burnpits in kaart te brengen.

Hoe werkt het meldpunt
Het meldpunt is geopend in opdracht van de minister van Defensie. Het CAOP inventariseert de klachten, maar deelt geen persoonsgegevens. Meldingen zijn dus anoniem, tenzij de melder toestemming geeft de gegevens te delen met Defensie.

CAOP rapporteert aan Defensie. Denk daarbij aan:

– waar, hoe of wanneer medewerkers met burnpits in aanraking zijn gekomen;
– de hoeveelheid, aard en omvang van de klachten;
– de leeftijdsgroepen van de melders en of het mannen of vrouwen betreft.

De minister van Defensie kan eventueel opdracht geven voor een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van burnpits. Of dat gebeurt, wordt onder meer bepaald aan de hand van de meldingen bij het CAOP.

Het meldpunt is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

(Bron: Defensie, foto: Defensie)

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze mensen
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer